Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Τσόντα beat!

«Δεν μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ να μας χρησιμοποιεί σαν τσόντα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας τέλος στα εκλογικά σενάρια που παρουσιάζουν το Συριζα πρόθυμο να συνεργαστεί με την Ιπποκράτους. Ο Αλέκος Αλαβάνος διαφοροποιήθηκε δηλώνοντας ότι ούτε σαν κοινωνικό δράμα ούτε σαν αισθηματική κομεντί, θέλει να τον χρησιμοποιούν.

Πριν κάποιο διάστημα ένας φίλος μου, μου ανακοίνωσε με ενθουσιασμό τον τελευταίο τίτλο πορνογραφικού φιλμ που παρακολούθησε. Είχε πράγματι ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Τι θα γίνει με τον κώλο σου», ήταν το δραματικό ερώτημα που έθεταν οι παραγωγοί της ταινίας που δεν βγήκε τελικά στους κινηματογράφους. Καθώς ξετυλίγεται η πλοκή ο θεατής παίρνει φαντάζομαι την απάντηση του.

Το 1929 ο Σάμουελ Ζαμιουρέι ή αλλιώς «Μπανάνα Σαμ» πρόεδρος της Cuyamel Fruit, ανταγωνίστριας εταιρείας της United Fruit, δήλωσε: «Ένας βουλευτής στην Ονδούρα κοστίζει λιγότερο και από ένα μουλάρι», θέλοντας να καταδείξει πόσο εύκολο είναι να εξαγοράσει κανείς κάποιον πολιτικό της χώρας, όπου πρόσφατα έγινε το πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Σελάγια.

Χθες σε μια επανάληψη στον Αντ1, στα «Κρυφά μονοπάτια», ο αγνός Γιάννης Τσιμιτσέλης αφήνει σύξυλη την δασκάλα του Μαίρη Ακριβοπούλου στο κρεβάτι της ηδονής γιατί είχε ξεχάσει μια κατσίκα του έξω στο χιόνι. Τα ερωτήματα που έθεσε ο Μανούσος Μανουσάκης στο επεισόδιο ήταν αμείλικτα: Είναι πιο σημαντική η κατσίκα από την γκόμενα; Μπορεί κάποιος να επιτρέπει στο κοπάδι του να μπαίνει εμπόδιο στη σχέση του; Ο Τσιμιτσέλης απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη και άφησε πίσω του την ξαναμμένη μαθηματικό. Κατάφερε δε να σώσει την κατσίκα, δίχως την βοήθεια σωστικών συνεργείων ή ειδικών σκυλιών της αστυνομίας, που είχε τρυπώσει σε κάποια δύσβατη περιοχή του Ταϋγέτου. Η Μαίρη στη συνέχεια έβαλε στην πραγματική ζωή υποψηφιότητα για βουλευτής Θεσσαλονίκης χωρίς υπόνοιες για το κατά πόσον θα χρηματιζόταν με ένα μουλάρι όπως οι βουλευτές της Ονδούρα. Δεν πείθει ωστόσο ούτε ως υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης.

Δουλειά της τέχνης είναι να θέτει ερωτήματα. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής για την τύχη του κώλου είναι συγκεχυμένες. Ο Τσιμιτσέλης έκανε τις επιλογές του πληρώνοντας το τίμημα. Είναι η ώρα του Καραμανλή. Μελετώντας το πρόγραμμα του Champions League και του Europa League, δεν μπορούμε να τολμήσουμε μια ασφαλή πρόβλεψη για την ημερομηνία των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: