Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

Για μια πανδημία ζούμε όλοι!!!

Μόνο οι εντυπώσεις δε διασκέδασαν φέτος το καλοκαίρι. Τι κι αν τις πήγαν στα Μάλια, στο Φαληράκι, στην Αγία Νάπα; Εκείνες καθόντουσαν ήσυχα και απολάμβαναν το ποτό τους, σκεπτικές.

Ακόμα γυρνάνε οι τελευταίοι ταλαιπωρημένοι ταξιδιώτες από τα νησιά. Καμένα στρέμματα βρέθηκαν παντού, ενώ σημειώθηκαν άπειρα θανατηφόρα κρούσματα ανικανότητας και βλακείας. Έτσι και η ερωτική ζωή των Ελλήνων κυμάνθηκε μεταξύ ροχαλητού και βογκητού.


Να γίνουν πυροσβέστες οι πολιτικοί, να γίνουν επιτέλους χρήσιμα μέλη της κοινωνίας, ζητάει ο πολύς κόσμος. Η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει το μήνυμα αλλά δε βρίσκει δίκτυο και παραλήπτη. Θα δώσει όμως αποζημιώσεις άμεσα, το είπε εκείνο το καλό παιδί στις ειδήσεις στην ΕΡΤ3. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ αλλά οι ψηφοφόροι είναι λίγο πιο πέρα. Τα δεξιά κουνούπια ξέρουν τι τα περιμένει μετά το καλοκαίρι…

Επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, ότι καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές και εκλογές, δεν γίνεται. Η πυρόσβεση έγινε κι αυτή ρουσφέτι όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Μητρόπουλος στα σημερινά Νέα. Έβγαιναν κάτι δημαρχίσκοι και προεδρίσκοι στην κρατική τηλεόραση και ευχαριστούσαν επειδή ο υπουργός τους άκουσε και έστειλε ένα ελικόπτερο. Αυτή η δήλωση προβαλλόταν επειδή κάποιος θεώρησε ότι είναι θετική για την κυβέρνηση. Αυτό είναι το πιο τραγικό. Η Ν.Δ φοβάται να κάνει εκλογές γιατί θα εξαντληθεί το Ταμιφλού; Είναι και αυτό ένα σενάριο.

Στην Αμερική η μεταρρύθμιση που θα έφερνε ο Ομπάμα στην υγεία σκοντάφτει πάνω στα λόμπι. Λες και δεν το ήξερε…Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν αλλά ζητάνε όπως και οι φτωχοί αναδιανομή του πλούτου, υπέρ τους. Δίκαιο το αίτημα, δε βγαίνουν με τόσα κέρδη. Μόνο ο Σαρκοζί θέλει να βάλει φρένο στα γκόλντεν μπόις. Θα έκανε τα πάντα για να εντυπωσιάσει την Κάρλα αυτό το παιδί.

Η υπόθεση Κοροβέση και το φιλμ του Γαβρά απέδειξαν ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι επικίνδυνη και το καλοκαίρι. Ο Κοροβέσης βρήκε υποστηρικτές ενώ ο Γαβράς δήλωσε αμετανόητος. Τα γεγονότα ευτυχώς είναι πεισματάρικα, έγραψε ο Τάσος Παππάς στην Ελευθεροτυπία.

Στην Ιταλία η αντισυστημική Πατρίτσια ξεσπαθώνει με τη σύζυγο Βερόνικα να την σιγοντάρει, λέγοντας ότι ο Καβαλιέρε πρέπει να μπει σε κλινική απεξάρτησης από το σεξ. Η αντίδραση έρχεται κατευθείαν μέσα από την κρεβατοκάμαρα του συστήματος, γεγονός που υποδηλώνει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δωματίου. Πρώτη φορά πάντως χτυπούν πρωθυπουργό στο δυνατό του σημείο. Ο Σίλβιο δεν παίζεται στο κρεβάτι, το είπε και η Πατρίτσια.

Στις διακοπές είδαμε δημοσιογράφους ασφαλείας(δεύτερα τηλεοπτικά ονόματα γιατί τα πρώτα έλειπαν) αλλά και δημοσιογράφους-κομάντο στην Ρω. Τούρκοι φυσικά. Οι Τούρκοι δε μας άφησαν σε ησυχία πάντως, αυτό να λέγεται. Πάντα αυτός ο λαός ό, τι κάνει, το κάνει ολόκληρος. Π.χ έγραψε ένας ηλίθιος σε μια κωλοφυλλάδα κάτι για τον Π.Α.Ο.Κ, το σήμα του και την Κωνσταντινούπολη, και το πήραμε προσωπικά. Σαν να απομονώνεις τον Πλεύρη και να λες ότι εκφράζει τους Έλληνες. Και όλα αυτά βέβαια για να τη βγουν οι αρθρογράφοι στον Ουμπέρτο Έκο, που έγραψε κάποτε ο καημένος ότι ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις. Πάρα πολλοί του επιτέθηκαν από τις στήλες τους και φέτος το καλοκαίρι, είχαν σκυλιάσει που έμεναν χωρίς άδεια. Να χρησιμοποιήσουν κάτι από την εκπληκτική κριτική του στον Μπερλουσκόνι, τους φάνηκε περιττό. Έτσι την βγαίνουμε εμείς στην ευρωπαϊκή διανόηση. Άχρηστος και ο Ουμπέρτο.

Ας περάσουμε στο επόμενο θύμα: Είσαι ευγενικός με όλους από φόβο μη μιλήσεις σε κάποιον καλύτερο από εσένα ή μόνο αν ανοίγει δίπλα από το Μασούτη καινούριος Μαρινόπουλος; Το δεύτερο είναι το σωστό. Συμβαίνει τώρα στη γειτονιά μου. Προχθές στο αεροπλάνο ταξίδευα με μια θορυβώδη παρέα όπου μια κατίνα που μιλούσε άσχημα στο παιδί της διατεινόταν ότι είναι συγγραφέας. Ο macho άντρας της την κορόιδευε επειδή αυτός καταλαβαίνει μόνο όσες προτάσεις έχουν μέσα την λέξη Ηρακλής. Πρέπει να ήταν τόσο ασήμαντη συγγραφέας που αναγνωρίστηκε εν ζωή σκέφτηκα και κατέληξα ότι Έλληνας είναι αυτός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη χασαποταβέρνα από το αεροπλάνο. Ένας άλλος Περικλής τα πήγε καλύτερα στο Βερολίνο, ενώ αν γινόταν θα έβαζα στοίχημα ότι η σκυτάλη θα έπεφτε από τους Αμερικανούς, ότι ο Τσάτουμας θα αποτύγχανε και ότι ο Τράμελ θα ερχόταν δεύτερος. Η Ισινμπάγιεβα εκεί τα θαλάσσωσε και στη συνέχεια θύμωσε κάνοντας χθες παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μπολτ απογοήτευσε κάνοντας μόνο 19.19 στα 200 μέτρα, ενώ η Σεμένια είναι σίγουρα γυναίκα. Ένας γείτονάς της το αποκάλυψε. Φοράει κιλοτάκια. Η IAAF όμως δεν πείθεται αν η υπόθεση δεν έχει μέσα λάδια και αυτοκινητιστικά.

Ο λαός ζητά μέτρα για τη διευκόλυνση της διαφθοράς και διαδηλώνει στα αυτοκίνητά του ακατάπαυστα: Κάθε μποτιλιάρισμα και διαφορετικό θέμα. Ο Καραμανλής όμως χέστηκε. Ήθελε μεν να γίνει πρωθυπουργός, αλλά τελικά δεν του άρεσε και το κάνει πια μόνο για τα λεφτά. Λεφτά δεν μπήκαν στα ταμεία, τα ξοδέψαμε αμέσως, δηλώνουν απ' την άλλη οι σύντροφοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ που διεκδικούν με αξιώσεις την εξουσία που όσο πάει μοιάζει με μια πυρακτωμένη μπάλα φωτιάς. Γιατί κάποιος να την θέλει; Το κακό της υπόθεσης είναι ότι την κυβέρνηση αυτή θα διαδεχτεί μια άλλη…Είναι φαύλος κύκλος.

Ένα μόνο είναι σίγουρο: Η κυβέρνηση φεύγει. Νύσταξε. Ποιος θα τη συνοδεύσει μέχρι την πόρτα; Από την αρχή εμένα κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Θα μου πείτε, τώρα το λες; Μα να του πουν να κυβερνήσει κι αυτός να κάθεται με σταυρωμένα χέρια; Είναι αυτός ηγέτης;

Ο Κώστας Καραμανλής όπως όλοι θυμόμαστε, καταδικάστηκε σε πρωθυπουργός. Επέδειξε ωστόσο καλή διαγωγή και αποφυλακίζεται. Έρχεται στις οθόνες σας το επόμενο διάστημα. Διάδοχος του Uri Geller θέλει να γίνει εκείνος, διαδίδουν αναξιόπιστες πηγές από το Μαξίμου και σημαίνει συναγερμός στον ΑΝΤ1.

Άλλη μια βαρετή πολιτική χρονιά ξεκινάει. Μαζί στο blog, μαζί και στο Facebook. Και συ παιδί μου πρόσεχε με ποιον παίζεις! Να πλένεις τα χέρια σου με Ταμιφλού. Ποιος θα δοκιμάσει τώρα πρώτος το εμβόλιο να μας πει αν βγήκε καλό; Είδατε που όλοι κρύβεστε στα δύσκολα; Συγχαρητήρια, εξασφαλίσατε μια θέση στον κρατικό μηχανισμό. Καλό χειμώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: