Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Μια απρόσωπη συγγνώμη.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Και οι εκπρόσωποι της πολιτικής σοβαροφάνειας και ορθότητας αντιδρούν! Πώς τόλμησε; Τι ξεφτίλα! Η σκιά του Ζορό πάνω στις προσωπικότητες των υπολοίπων πολιτικών κολοσσών! Οι σοβαροί από τη μια και ο ψωριάρης χώρια! Λες και φταίει ο Ψωμιάδης για τα χάλια της κυβέρνησης της ταπεινότητας. Και τι έγινε ρε; Εμείς Πανίκα θέλουμε.

Αφού τα ΜΜΕ μου είπαν ποιον προτιμούν στη μάχη του ΠΑΣΟΚ, τώρα θεωρούν θεμιτό να υποβιβάζουν την υποψηφιότητα Ψωμιάδη. Απέτυχε το πραξικόπημα Βενιζέλου, να μην αποτύχει και της κόρης του Μητσοτάκη. Δεν έχουμε τέσσερις υποψήφιους, έχουμε τρεισήμισι ακούστηκε να λέει μεγαλοδημοσιογράφος. Μερικοί δεν τον αναφέρουν καν. Ποιος τους ζήτησε να μας ξεχωρίσουν τις υποψηφιότητες; Να μας πουν ποια θεωρούν σημαντική και ποια όχι; Πώς θα γελάσουν ξανά με τα τερτίπια του Αχιλλέα Καραμανλή που ήθελε πρώτο το όνομα του στη λίστα των Σερρών; Είναι γραφικός ο Νομάρχης και οι Ντιντήδες όπως θα έλεγε και ο Πάγκαλος δυσανασχετούν; Μεγαλοεκδότης της Ν.Δ τόλμησε να αναρωτηθεί: «Ποια βάση;». Βιάζεται να βγάλει την Ντόρα ο άνθρωπος. Τι ξεπεσμός. Δεν κρατάει καν τα προσχήματα, δεν κάνει έστω μία στοιχειώδη ανάλυση για την συντριβή της παράταξης του. Η δική του βάση είναι η βάση των δεδομένων ψηφοφόρων της παράταξης.

Η λογική των ΜΜΕ είναι η λογική της αλαζονείας τους. Από την απόλυτη αποθέωση της κυριαρχίας Κώστα, περάσαμε στην αποθέωση του Γιώργου. Από την απαξίωση του Γιώργου, στην απαξίωση του Κώστα. Και κανένας λογικός άνθρωπος δε μας εξηγεί γιατί συνέβη αυτό που οι περισσότεροι σοφοί απέκλειαν. Δεν τους ενδιαφέρει άραγε ότι φαίνονται ηλίθιοι; ‘Η το γνωρίζουν και το αγνοούν για να μπορούν να το ξανακάνουν; Γιατί τόση περιφρόνηση για τον κόσμο και για τη Δημοκρατία; Όλοι μας λένε ότι δε μας ενδιαφέρουν αυτά που συζητούν. Γιατί συνεχίζουν λοιπόν; Πόσες ευκαιρίες θα δώσουμε ακόμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Αυτοκριτική δε θα κάνουν ποτέ; Πότε θα αναζητήσουν καινούριους αρχηγούς; Πότε θα τσεκάρουν την ιδεολογική τους πλατφόρμα; Μήπως να πήγαινε το Mega, το Alter, o Αντ1 και ο Αlpha σε ένα συνέδριο να μελετήσουν το καταστατικό τους;

«Όταν πολεμάς ένα τέρας, πρόσεξε να μη γίνεις κι εσύ ένα τέρας» είπε ο Νίτσε. Παλιά οι πολιτικοί χρησιμοποιούσαν τον στρατό για να παίρνουν την εξουσία, τώρα χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για τα πραξικοπήματα τους! Και οι πολίτες απλά χρησιμεύουν για να συνομιλούν οι δημοσιογράφοι με τους πολιτικούς και να λύνουν τις διαφορές τους. Πολίτες μίας χρήσης δηλαδή! Είμαστε το κέντρο εξυπηρέτησης των δημοσιογράφων. Πρώτα ο ιδιοκτήτης, στο διάολο ο πολίτης! Για μια Δημοκρατία στα μέτρα των συμφερόντων.

Όλοι έχουμε ανάγκη που και που από καμιά ήττα. Όταν χάνεις, μαζεύεσαι, λες αλήθειες και γίνεσαι ανθρώπινος. Και τα ΜΜΕ ακόμα να συζητήσουν τα αίτια της πρώτης τους αποτυχίας, του Βενιζέλου. Η Ντόρα το σκέφτεται. Μήπως να έβγαζε τα τανκς; Αληθεια, αυτή τη συγγνώμη ποιος θα μας τη ζητήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: