Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Στον Ομπάμα η «Χρυσή Μπάλα»!!!


Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο νέος κάτοχος της «χρυσής μπάλας». Ο Αμερικανός πρόεδρος κέρδισε το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2009 του γαλλικού περιοδικού «France Football», με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Λιονέλ Μέσι, που όλοι θεωρούσαν φαβορί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 44ος πρόεδρος των Η.Π.Α είναι ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που παίρνει το σχετικό βραβείο. Η επιλογή του σούπερ σταρ του Λευκού Οίκου ήταν σχεδόν καθολική, αφού στην ψηφοφορία συγκέντρωσε 30.000 νέους στρατιώτες για το Αφγανιστάν και 473 βαθμούς. Ο Λιονέλ Μέσι ακολούθησε σε μεγάλη απόσταση με 233 βαθμούς ενώ τρίτος ήταν ο περσινός νικητής Κριστιάνο Ρονάλντο, με 170 βαθμούς.

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να κατακτώ τη Χρυσή Μπάλα και παράλληλα να γίνομαι ο πρώτος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που τα καταφέρνει. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Όσοι έχουν κατακτήσει αυτό το βραβείο είναι σπουδαίοι παίκτες, ενώ μερικοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές δεν το έχουν καταφέρει. Ήξερα πως ήμουν μεταξύ των φαβορί μετά την επιτυχία της κατάκτησης του Νόμπελ Ειρήνης πριν δύο μήνες. Δεν περίμενα όμως να βγω πρώτος με τόσο μεγάλη διαφορά. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου και στη σύντροφό μου Μισέλ που ήταν πάντα στο πλευρό μου», δήλωσε ο 48χρονος άσσος που γίνεται πλέον ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που κατακτά το βραβείο, ξεπερνώντας ακόμα και τον Sir Στάνλει Μάθιους. «Δεν θα είναι εύκολο να επαναληφθεί μία τόσο πετυχημένη χρονιά. Ελπίζω βέβαια το 2010 να είναι εξίσου καλό, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να κατακτήσεις τη Χρυσή Μπάλα και το Νόμπελ Ειρήνης δύο χρονιές στη σειρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: