Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Showtime 2


  • Ο Αποστόλης Τότσικας πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξη του ότι αν είσαι σταρ, δε χρειάζεται να το δείχνεις. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Αποστόλης που προσπαθεί να το κρύψει. Άξιος!
  • Τι να κάνει τώρα άραγε η Ρεμπέκα Γουάνγκ; Κάθε μέρα έχω αυτήν την απορία.
  • Τα παιδιά των ριάλιτι έχουν ημερομηνία λήξης. Μα είναι σαν εκείνα τα ληγμένα του Ευαγγελάτου. Τα τρώμε ακόμα.
  • Γυναίκα της Showbiz, πες μου, ο γκόμενος σου είναι τόσο άσχημος όσο δείχνει η φωτογραφία και τόσο πλούσιος όσο δεν μπορούμε να φανταστούμε από τη φωτογραφία;
  • Φροντιστήρια αγγλικών Βίκυ Καγιά: Ένα μεσημέρι στην παραλία διάβασα μια συνέντευξη που θα μπορούσε να πέσει στο Reading στις εξετάσεις του Proficiency. Η Βίκυ αποκάλυψε ότι δεν κάνει ηλιοθεραπεία στην παραλία αλλά μαυρίζει από τα activities. Πρώτη ερώτηση έπεσε το «πώς ντιλάρεται το jet lag». Ακολούθησαν ερωτήσεις για το outfit, το dress code, το motto kai alla….Όταν μιλάς με τη Βίκυ Καγιά, μπορείς να αφήσεις για λίγο στην άκρη τα ελληνικά σου.
  • Λατρεύω το περιοδικό Lucky και τις δηλώσεις άσημων ελληνίδων καταναλωτριών. Λέει μία: «Τα chunky πέδιλα που διάλεξα ταιριάζουν τέλεια με τα Statement κοσμήματα». Μια άλλη: «Απλώς ξετρελάθηκα με το πώς έδεσε το balloοn φόρεμα με το εύθραυστο girlie παντελόνι». Στη μητέρα σου το ‘πες; Κάτι μου λέει ότι είναι φίλες της Βίκυς.
  • Κλασικό θέμα περιοδικού: Η Μαρία Ξυνομούνη και η παρέα της σε μια έκθεση ενός avant-garde καλλιτέχνη. Σκέφτομαι πως ακόμα και στο θάνατο των συγκεκριμένων ανθρώπων θα γράψουν: «Με μεγάλη επιτυχία πέθανε»….
  • Ρεπορτάζ υπερβολικού γλειψίματος για μια φωτογράφιση της Παπαρίζου:« Η Έλενα ήταν τόσο συνεργάσιμη ώστε κάθε λίγο ρωτούσε τους ανθρώπους του συνεργείου αν θέλουν να φάνε κάτι ή αν χρειάζονταν κάτι άλλο». Κάποια στιγμή το συνεργείο νόμιζε ότι το ίδιο φωτογραφίζεται για το περιοδικό και ότι η Έλενα ήταν το κορίτσι για όλες τις δουλειές. Μήπως προσπαθούσε διακριτικά να τους πει ότι είχε πεινάσει;
  • Ρεπορτάζ που αυτοκαταστρέφεται: Ένα ρεπορτάζ του Άλτερ που κατακεραύνωνε τις εκπομπές Δρούζα για το χαμηλό πολιτιστικό τους επίπεδο ξεκίνησε ως εξής: «Το μήλον της έριδος έχει γίνει η Αννα Δρούζα…». Κοντά έπεσε αλλά όχι, δε μιλούσαν για τα μεταγραφικά των καναλιών. Την άλλη φορά θυμηθείτε να βάλετε στη θέση του μήλου την πέτρα του σκανδάλου που βρίσκεται στην ακροθαλασσιά απαρηγόρητη που την ξεχάσατε στη γραμμή της(στη γιορτή της).
  • Μιλούσαν δυο γυναίκες στης Αγάπης τη μαχαιριά και έλεγε η μία στην άλλη ότι χρειάζεται άντρα. Σωστή απάντηση: «Δεν χρειάζομαι άντρα, αλεξίσφαιρο χρειάζομαι». Δε δόθηκε ποτέ.
  • Ο Κόλιν Φάρελ και ο Τζέιμι Φοξ στο Miami Vice ήταν λέει η αδερφή μου πολύ άντρες και δούλευαν για τη δίωξη ναρκωτικών. Πιο πολύ άντρες από τους Κρητικούς στης Αγάπης Μαχαιριά που δούλευαν στη δίωξη οικογενειών;
  • Σταρ: «Με φοβούνται οι άντρες». Εγώ είμαι από αυτούς που σε βαριούνται.
  • Παρόμοια δήλωση: «Οι άντρες δύσκολα πλησιάζουν μια διάσημη γυναίκα». Μη μιζεριάζεις διασημότητά μου. Πλησιάζουν ακόμα πιο δύσκολα μια άσχημη γυναίκα.
  • Αοιδός: «Θέλω ο άντρας να προβληματίζει το μυαλό μου». Δεν θα συναντήσει και πολλές αντιστάσεις αγαπητή μου. Πλέον τέτοιες δηλώσεις βρίσκεις πάρα πολύ συχνά στα ρεπορτάζ του Σταρ και έχουν χάσει την αξία τους.
  • Βάσια Λόη: «Χαιρετίσματα από Χανιά» της λέει ένας συνεργάτης της διαβάζοντας ένα sms. «Από ποιο νομό» ρωτάει εκείνη, καθαρά διευκρινιστικά.
  • Κατηγορία γλωσσικά λάθη:
    Δημοσιογράφος στο Άλτερ: Οι γονείς της Μαρίας της άσχημης έχουν ηλεκτρολόγιο. Πούλησαν πρόσφατα το πληκτρολόγιο. Παίκτης Love Generation: Είμαι ονειροπώλης. Οπωροπώλης μήπως;
  • Θέμα για να εκτοξεύσεις την καριέρα σου: Τα εορταστικά κιλά. Αν μπορείς να μιλάς για αυτά μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά. Πώς δε θα πάρετε στις γιορτές, πώς θα τα χάσετε μετά τις γιορτές, και σε λίγο καιρό αποκλειστικό: Πώς θα βγεις μωρή στην πλαζ;
  • Τι θα απαντούσα στην ερώτηση πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 20 χρόνια; Τρομερό γκόμενο, ημίγυμνο, να βγαίνω από το τζακούζι , γυμνασμένο, με τη γκόμενα να με περιμένει στην πισίνα αναστατωμένη. Πώς με φαντάζομαι με ρωτήσατε και ήμουν απόλυτα ειλικρινής.
  • Ό,τι δε σε σκοτώνει, δε σε κάνει πιο δυνατό. Βαρεθήκαμε να ακούμε το κλισέ και το αλλάζουμε. Ό, τι δε σε σκοτώνει δεν είναι θανατηφόρο κρούσμα. Και έτσι βγαίνει νόημα.
  • Αβρότητες μεταξύ καλλιτεχνών: «Οι δυο καλλιτέχνες δεν σταμάτησαν λεπτό να αστειεύονται, να πειράζουν ο ένας τον άλλον». Μέχρι που ο ένας στράβωσε;
  • Δείτε σε λίγο: Ποια γνωστή παρουσιάστρια έπεσε θύμα ληστείας; Και κάαααθομαι και ‘γω, τρώω και κάτι. Ανησυχώ πάντως. Σε πόσο λίγο όμως; Περνάει η ώρα και πουθενά η ληστεία. Μπας και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη; Εγώ σέβομαι τον πολύτιμο τηλεοπτικό σας χρόνο. Εσείς γιατί δε σέβεστε τον δικό μου και με κάνετε να νιώθω πως δεν είναι πολύτιμος; Άσε που στο τέλος αναρωτιέσαι πότε έκανε επιτυχία η παρουσιάστρια και δεν το πήρες χαμπάρι.
  • Κλασικό γράμμα στο TV Zapping: Όλα ξεκινούσαν κάπως έτσι: Μετά από μια τρελή νύχτα κλάμπινγκ βρεθήκαμε να κάνουμε έρωτα. Όταν ήμουν μικρός δεν μπορούσα να το καταλάβω αυτό με τίποτα. Διακτινισμός;
  • Παίκτης στο ζευγάρι της χρονιάς: «Σου αφιερώνω τη ρώγα μου». Από το να αφιερώνεις τραγούδια, προτιμότερο είναι. Ακόμα θεωρώ πάντως ότι δεν άκουσα καλά.
  • Ρεπορτάζ με γλώσσα αθλητικού ρεπορτάζ: «Λίγες ώρες ήταν αρκετές για την ωραία Ελένη να ξεκουραστεί και να φρεσκαριστεί». Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει; Α ναι! Μια στιγμή ήταν αρκετή για τον Ροναλντίνιο να κοντρολάρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.
  • «Ο σύντροφος της δεν έφυγε στιγμή από δίπλα της» σε ρεπορτάζ όπου το ζευγάρι είναι στα μπουζούκια. Κλασική ατάκα για να πείσει τον αναγνώστη για την ειλικρίνεια των συναισθημάτων του ζευγαριού. Λίγο υπερβολικό το βρίσκω. Είναι σίγουρα στα μπουζούκια το ζεύγος; Δεν φοβηθήκατε και εσείς ότι μπήκε στο νοσοκομείο η σταρ; Μα για ποιο άλλο λόγο να μη φύγει λεπτό από κοντά της ο γκόμενος; Άσε που κρατιόταν τόση ώρα ο άνθρωπος και ήθελε να πάει τουαλέτα.
  • Δημοσιογραφική αποτυχία: «Η Μάρω βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής της. Δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τη δουλειά της». Κλασική υπεκφυγή για να μην τη ρωτήσουν για τα προσωπικά της ή γιατί εκείνη αρνήθηκε να μας αποκαλύψει με ποιον θα χωρίσει στη συνέχεια. Είχαμε μια σκασίλα…
  • Ερώτηση Μεταξόπουλου σε χορευτή Οριεντάλ: «Γιατί χορεύεις Οριεντάλ;». Πιθανή απάντηση: «Επειδή είμαι γκέι και εκφράζομαι». Ο κριτής επέμενε. Τι ήθελε τελικά να του πει; Είναι σα να πας δίπλα σε έναν γκέι και να τον ρωτήσεις: «Γιατί φοράς ρουζ;». Αν είναι ένας φίλος σου, δικαιολογείται να του ζητήσεις και το λόγο: Για παράδειγμα: Ρε Αντώνη, γιατί φοράς καλσόν; Τι είναι αυτά τα ξεφτιλίκια;
  • Ερώτηση στον Χατζηστεφάνου: «Σας ενοχλεί κάτι στη ελληνική τηλεόραση;». «Ναι, το γεγονός ότι υπάρχει» λέει εκείνος και με κάλυψε απόλυτα.

    Εγκαταλείπω το μάταιο τούτο τηλεοπτικό κόσμο. Έρχεται πάλι η ώρα των ευχών των επωνύμων, η ώρα των Χριστουγέννων. Πάντα αναρωτιόμουν: Τους ακούει ο Θεός τους επώνυμους; Σε λίγες μέρες στην Κοπεγχάγη γίνεται η σύνοδος κορυφής για το κλίμα που θα αποφασίσει για τη μείωση, ελπίζουμε, των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Εμείς θα περιμένουμε υπομονετικά να γίνει κάτι και για τη μείωση των εκπομπών ηλιθίων του χαζοκουτίου. Και θα φτάσουμε για αυτό το σκοπό μέχρι το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το πνεύμα σου αλλά...

Βρε πουλάκι μου, τι κάθεσε και σπαταλάς τον χρόνο σου και φορτώνεις το μυαλουδάκι σου με αυτούς τους ξεπεσμένους;

pasaenas είπε...

Ήταν από τα τετράδια του pasaena, έχουν περάσει 3 χρόνια. Είπα να το γράψω για να τελειώνω μια και καλά με δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, εσύ ξέρεις... να είσαι καλά