Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Η πρέζα σώζει!


Ο 50 Cent ντίλαρε πρέζα για να ζήσει, όταν έμεινε ορφανός από μητέρα στα οκτώ του χρόνια. Πρέζα από το Αφγανιστάν; Πιθανότατα. Κάποια άλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη του. Δεν ήταν Ταλιμπάν. Πνίγηκαν ανοιχτά της Λέσβου. Πέντε παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν. Η χώρα του διάσημου ράπερ δίνει εκεί τη μάχη για τη Δημοκρατία.

Γράφουν τα Νέα: «Τραγική φιγούρα ένα αγόρι 14 ετών που σώθηκε από την τραγωδία, είδε όμως να χάνονται στη θάλασσα η μητέρα του και τα δύο μικρά αδέλφια του. Απαρηγόρητος ο νεαρός μετανάστης όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει τη νεκρή μητέρα του και την 8χρονη αδελφή του, έκλαιγε με λυγμούς». Ποια από τις δυο Δημοκρατίες προτιμάτε; Την αμερικανική, που έδωσε στον ράπερ την ευκαιρία να ζήσει σκορπώντας θάνατο, ή την αφγανική που θα μείνει στα χαρτιά, στους σχεδιασμούς και στις στρατηγικές του Ομπάμα, που διώχνει τους ντόπιους(και κυρίως τους ελάχιστους μορφωμένους) και τους πνίγει;

Δύσκολο ερώτημα. Στις καλές εφημερίδες συνυπάρχουν αρμονικά τέτοιες ιστορίες, οι οποίες όπως βλέπουμε συνδέονται με τον πιο απίθανο τρόπο. Διαβάζοντάς τες, κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ανθρωπιά. «Get rich or die tryin’» ήταν ο τίτλος ενός δίσκου του 50Cent. Προσπαθώντας να ζήσουν, και όχι να γίνουν πλούσια, έφυγαν τα πέντε παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: