Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αϊτινέ, Αϊτινέ!

Είχε δοθεί αφορμή να το γράψουμε και παλαιότερα. Μια ολόκληρη χώρα έχει ισοπεδωθεί από έναν καταστροφικό σεισμό, τα πιο αισιόδοξα σενάρια μιλάνε για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εμείς ψάχναμε τους 14 Έλληνες που ζουν στη χώρα, και που παρεμπιπτόντως, είναι καλά. Η συνήθης προσβολή που δεν τηρεί τα προσχήματα ακούστηκε ξανά στην ελληνική τηλεόραση. Μια συνήθεια που δεν μπορεί να αποβάλει με τίποτα το χαζοκούτι. Ευτυχώς είναι όλοι υγιείς και θα ενημερωθούμε αδιάφορα για τον τελικό αριθμό των (άλλων) θυμάτων. Αφού δεν είναι Έλληνες, ό,τι θέλει ας είναι. Πας μη Έλλην νεκρός, βάρβαρος. Και αλήθεια, από πότε νοιάζονται τα δελτία για τους Έλληνες πολίτες; Τώρα τελευταία πρέπει να έγινε και αυτό. Γι' αυτό δεν θα το 'μαθα.

Update: Μου σφύριξαν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε ένα παρόμοιο σχόλιο το πρωί στο ραδιόφωνο. Χαίρομαι που ακούγεται αυτή η απλή σκέψη. Αισθάνεται καλύτερα όταν έχει παρέα.

2 σχόλια:

DayDreamer..! είπε...

Πόσο δίκιο έχεις πραγματικά.. Έλληνας να μην είναι, κι ό,τι θέλει ας είναι! Όλοι οι άλλοι ζώα είναι! Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω λίγο...

pasaenas είπε...

Είναι ενοχλητικό από ένα σημείο και μετά. Και ειδικά σε αυτήν την περίπτωση που τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί, είναι προσβλητικό και βάρβαρο.