Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ο πρωθυπουργός πέθανε


Ο Κορυζής αυτοκτόνησε πριν μπουν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Ο Γιώργος επέλεξε να ζήσει. Να δεις, πώς το λέγαν αυτό το καλό παιδί που είχαμε πρωθυπουργό τα τελευταία χρόνια; Τον καταλληλότερο... Αυτό ντε, το παχουλό αγόρι... Δε μου έρχεται ρε γαμώτο. Αυτές τις κρίσιμες ώρες για το έθνος, θα ήταν καλό ο πρωθυπουργός-τρόπος του λέγειν- να τον συμβουλευτεί. Κάπου στη Ραφήνα δεν έμενε; Έχει κολλήσει εντελώς το μυαλό μου. Δες πάντως ατυχία: να θέλεις να σου ζητήσει συγγνώμη κάποιος και να μην μπορείς να τον θυμηθείς. Αλλά ας τον αφήσουμε αυτόν. Θυμάται κανείς έστω τον προηγούμενο; Είναι απόλυτη ανάγκη να αρχίσουμε να θυμόμαστε. Συγγνώμη, το ξέχασα, εσείς δεν ασχολείστε με την πολιτική.

Οι ελεγκτές-κατακτητές ένιωσαν λέει έκπληξη με τη δημοσιότητα που δόθηκε στην επίσκεψή τους. Δεν είχαν καταλύσει μόνο εδώ τη δημοκρατία. Ήταν όμως η πρώτη φορά που την καταπολεμούσαν στην κοιτίδα της. Σήμερα, τα μέτρα τους ανακοινώθηκαν. Φυσικά και θα πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν. Οι υπόλοιποι προνόησαν. Δε νομίζετε κι εσείς ότι τους αξίζει μία επιβράβευση; Θα ζοριστούν βέβαια κι αυτοί.

Τώρα τα βάζεις με το διεφθαρμένο πολιτικό σου. Κι όμως, το ότι ήταν διεφθαρμένος θαύμαζες πάνω του. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που τον ψήφιζες. Τότε μόνο ένιωθες τιμή όταν του έσφιγγες το χέρι. Δε θαύμαζες τον άνθρωπο αλλά την ανθρωπιά του κλέφτη. Καλή μας ύφεση. Η πρώτη επαναστατική πράξη που μπορείτε να κάνετε είναι να μη δείτε δελτία ειδήσεων. Κι από αύριο, έχει ο Θεός.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα αποτελέσει σίγουρα ένα από τα καυτά θέματα της μελλοντικής ιστορικής έρευνας η σιωπή των Πρωθυπουργών.
Αν όμως κι αυτοί δεν μπορούν να μιλήσουν...
Είναι ζόρικα τα πράγματα

pasaenas είπε...

Είναι εξοργιστική αυτή η σιωπή. Να συνεχίσεις να γράφεις. Σε παρακολουθώ.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ επίσης.
Να είσαι καλά και για τις "πάσες" αναγνωστών που κάνεις μιας και το blog σου είναι πολλές φορές γέφυρα προς το δικό μου.
Καλή συνέχεια pasaena.

XRYSOULA είπε...

Για την σιωπή που "σκοτώνει" λεχει ακούσει κανείς?Αυτή την εκκωφαντική σιωπή....
"ΚΩΣΤΑΚΗ!!!!" (που λέει και η διαφήμιση) που είσαι Κωστάκη?
ΟΕΟ!!!!!