Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Σχέδιο εξόντωσης...

Πλησιάζοντας στις ευρωεκλογές, η αγωνία για το καλύτερο σύνθημα κορυφώνεται στα κομματικά επιτελεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ν.Δ προσανατολίζεται στο «Νέα Δημοκρατία-Εμπρός για μια Τρίτη κυβερνητική ληστεία». Το «Εδώ και τώρα» που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός δεν ταιριάζει λένε οι επικοινωνιολόγοι με το χαλαρό και κουρασμένο προφίλ του. Στο ΠΑΣΟΚ η μπίλια φαίνεται να κάθεται στο εκδρομικό και ανάλαφρα καλοκαιρινό: «Σύντροφοι, αυτή τη φορά πάρτε μόνο τα απαραίτητα». Τα τηλέφωνα δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν στα αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ από υποψήφιους που ζητάνε διευκρινίσεις για τη σημασία του συνθήματος. Το κίνημα, δημοκρατικά, αφήνει την επιλογή μαγιό και αντηλιακού στους ίδιους τους ευρωβουλευτές, ενώ ο Γιώργος δεν κουράζεται να εφιστά την προσοχή στον δείκτη προστασίας από τα σκάνδαλα. Τα εντατικά μαθήματα κολύμβησης είναι προαιρετικά.

Ένας έμπειρος αναγνώστης, εύκολα θα διέκρινε πως η Ευρώπη απουσιάζει από τα σλόγκαν. Η απόφαση να αποκλειστεί η γηραιά Ήπειρος από τις δικές της εκλογές πάρθηκε με πολύ πόνο από τα ελληνικά κόμματα, μετά τον άδικο χαμό του Σάκη Ρουβά στα νορβηγικά φιόρδ. Ο Σάκης δεν έχει σταματήσει να ζητάει συγγνώμη- ενώ η απόλυτη ελληνίδα σταρ έχει υπογράψει να την ευχαριστούμε και μετά θάνατον για χειρότερο πλασάρισμα-για την 7η θέση: «Προσπάθησα να απαντήσω στον Νορβηγό στο τρίτο μου άλμα αλλά ήταν για λίγο άκυρο» δήλωσε ο Έλληνας άσσος. Τον ταλαντούχο Σάκη παρακολούθησε από τις εξέδρες του καταραμένου Ολιμπίνσκι ο προπονητής της Γέλενα Ισινμπάγιεβα, Βιτάλι Πετρόφ, και δήλωσε πως με την κατάλληλη προπόνηση και με ειδική διατροφή, ο Σάκης μπορεί να σπάσει τα ρεκόρ του μεγάλου Σεργκέι Μπούμπκα. Η σκέψη να γίνει ο Σάκης ελληνικός δορυφόρος και να κυκλοφορεί στο διάστημα, εγκαταλείφθηκε αφού κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη.

Πίσω στα δικά μας, ο ελληνικός λαός δηλώνει πανέτοιμος για χρήση, περιχαρής που τις επόμενες μέρες θα ετοιμαστεί για να ψηφίσει στο πρώτο δημοψήφισμα που γίνεται στη χώρα μας μετά το ‘74. Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις και των μικρότερων κομμάτων που ελπίζουν να επωφεληθούν από τη σκανδαλολογία. Η δική τους εκδρομη για το Ευρωκοινοβούλιο είναι η πιο ακριβή, διότι διαπνέεται από υψηλά ιδανικά. Το κόστος της είναι ανυπολόγιστο και διαρκεί και αυτή, πέντε χρόνια. Αυξημένο παρατηρείται το ενδιαφέρον και για τα ευρωπαϊκά ζητήματα όπως οι συμμαχίες που μας στοίχισαν στην Eurovision, η Αντάντ και ο Βενιζέλος, η κυτταρίτιδα που σαρώνει τις Τουρκάλες και η παραδοσιακή μουσική του Αζερμπαϊτζάν και της Μολδοβλαχίας.

Καταλληλότερος ,όπως ήταν αναμενόμενο, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Σκάι είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, πιο ειλικρινής ωστόσο θεωρείται από το εκλογικό σώμα ο Σωκράτης και πιο αποτελεσματικός ο Περικλής. Πιο ικανός για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση αναδείχτηκε ο Γέρος του Μωριά. Ο Πλάτωνας αν και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το μεγάλο χρηματικό έπαθλο, έκαψε τους λουκουμάδες και καταποντίστηκε στην τελική ψηφοφορία, ενώ ο Καποδίστριας πέτυχε εν μέρει τους στόχους του, υπογράφοντας 3ετες κλειστό συμβόλαιο με τη Heaven.

Κάτι αλλάζει σίγουρα στο πολιτικό σκηνικό όταν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Βεργή είναι ο λαοπλάνος Κατμαν και η αιθέρια δημαγωγός Έφη Σαρρή θίγει το ζήτημα των μεταναστών με το αντιρατσιστικό Αφρικανέ θέλεις να κάνουμε κονέ, ανεβάζοντας το θερμόμετρο σε μη κανονικά για την πολιτική επίπεδα. Η αισιοδοξία είναι έκδηλη και η αλλαγή σελίδας είναι θέμα χρόνου. Ο μόνος που βρίσκεται εκτός κλίματος είναι ο Χρίστος Βερελής, που γίνεται ο πρώτος Έλληνας βουλευτής που παραιτείται για λόγους ευθιξίας επειδή δεν είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλο…Χρίστο, καλές διακοπές!

Το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου είναι να ζητάς τις ευθύνες από τον Καραμανλή. Η μίζα έχει 1000 πατεράδες και το σκάνδαλο είναι ορφανό. Εγώ θα σας ρωτήσω ευθέως. Αφού σας είπαν ότι έχουμε Ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου, γιατί δεν πήγατε αμέσως να το καταγγείλετε στην αστυνομία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: