Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Από μικρό και από τρελό

Στο κείμενό μου μετά τις εκλογές έκλεινα ως εξής: «Ένα παιδάκι κοιτώντας την κάλπη ρώτησε αδιάφορα. «Γιατί τα μαζεύετε αυτά;». Το ΠΑ.ΣΟ.Κ καλείται να απαντήσει στο ερώτημα τα επόμενα τέσσερα χρόνια». Τότε δε γελάσα, σκοτείνιασα. Κάτι μου έλεγε ότι το παιδάκι δεν ξεστόμισε βλακεία με την απορία του, αλλα μια ανεπανάληπτη προφητεία. Δεν περίμενα όμως ότι ένας τρελός θα του έδινε την απάντηση. Πλέον είναι ξεκάθαρο. Χρειαζόμαστε ένα μικρό να ρωτάει και έναν τρελό να του απαντάει. Το μόνο που κάπως με παρηγορεί είναι ότι επιβεβαιώνεται η ορθότητα της ελληνικής παροιμίας. Οι αριθμοί μας παραμένουν σκέτη απελπισία.

2 σχόλια:

DayDreamer..! είπε...

Θυμάσαι που είχα αναρτήσει τα ποιηματάκια που έγραφα μικρή; "Ποιός θα είναι ο τυχερός που θα φάει τη συνταγή;".. Through the eyes of a child.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κάποιες φορές τα παιδιά βλέπουν ξεκάθαρα πράγματα που εμείς δεν είμαστε ικανοί ή έτοιμοι για να δούμε...

pasaenas είπε...

Πώς είναι δυνατόν να ξεχάσω τα ποιηματάκια; Είναι διαολεμένα τα μικρά. Παίζει να έχουν και κανένα σχέδιο σωτηρίας από το Δ.Ν.Τ και να μη μας το λένε.