Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Ibra πες αλεύρι....Ο Καραγκούνης σε γυρεύει!

Τίποτα δεν άλλαξε δραματικά από την τελευταία μου έξοδο, πράγμα που με παρηγορεί σήμερα, μέρα της επιστροφής μου στο Κιλκίς. Η υπόθεση Siemens, η ακρίβεια και ο σεισμός στην Ηλεία έχουν τη μερίδα του λέοντος στην ειδησεογραφία. Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ήρθε για να ανακοινώσει μια νέα ελληνογαλλική συμμαχία, δηλαδή για να πάρουμε τα αεροπλάνα του. Τόσο σίγουρος για την επιτυχία της επίσκεψης του, δεν μπήκε καν στον κόπο να κουβαλήσει την Κάρλα μαζί του. Έξι εγκεφάλους έχει εντοπίσει η θεά στο Σάρκο, αλλά με κανέναν δεν του έκοψε να σε φέρει εδώ Κάρλα μου, εξέλιξη ανησυχητική για τη διεθνή πολιτική σκηνή. Ο Ομπάμα πήρε το χρίσμα αλλά δεν συμμετέχω στους πανηγυρισμούς. Θα ήταν καλύτερα να μας πηδήξει η Χίλαρι παρά να μας απογοητεύσει ο Μπαράκ! Ελπίζω να με διαψεύσει!
Οι ιδρωμένοι δημοσκόποι του καλοκαιριού σηκώνουν τα χέρια ψηλά με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν να ανακαλύψουν από που αντλεί το κίνημα τόσες ψήφους. Αυξήσεις 0,1% γεμίζουν αισιοδοξία την ηγεσία του. "Ποιον αφορά η υπόθεση Siemens;" αναρωτιόταν η ΕΤ3 και χωρίς να το καταλάβει, έπεσε διάνα. Κανέναν δεν αφορά, κυρίως δεν αγγίζει τον πρωθυπουργό που ήδη σκέφτεται πώς θα ξαναβρεθεί κοντά στην εθνική αφού ο σεισμός του χάλασε τα σχέδια. Ο εγκέλαδος, σαν θυμωμένος οπαδός της Ν.Δ, υπενθύμισε τα προβλήματα της περιοχής στον Κώστα χτυπώντας ξανά τους κατοίκους της. Ωστόσο δεν έπληξε άλλη περιοχή της Ελλάδας και δεν προσέθεσε προβλήματα στην κυβέρνηση. Τα σπίτια που κατέρρευσαν ήταν καμένα, δηλαδή ήταν άχρηστα και καθυστερούσαν την ανέγερση αυθαιρέτων. Ευτυχώς τα ρίχτερ διόρθωσαν το κλίμα μιζέριας και φτώχειας που επικρατούσε στην Ηλεία.
Η δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στην υποκρισία των Μ.Μ.Ε να κάνει την πρώτη της καλοκαιρινή βουτιά στις οθόνες μας. Στεναχωριέσαι πιο πολύ για αυτούς που ενιωσαν συντετριμμένοι παρά για τον Νίκο, που δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά ήταν μοναχικός και λάτρευε το δήμαρχο της Τήλου. Το Euro στις αθλητικές μας ειδήσεις μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη, που αν δεν έχουν στο μυαλό τους τις αποδόσεις των αγώνων όπως οι λιγότερο ρομαντικοί φίλοι τους, παραπονιούνται από το πρώτο ματς για το λιγοστό θέαμα. Σε κάθε διοργάνωση ο φίλαθλος που έχει διαβάσει όλα τα ειδικά ένθετα( εξαιρείται της Ραδιοτηλεόρασης) και κάνει τη γυναίκα του αόρατη, περιμένει μετά από μέρες ανυπομονησίας, να δει διαφορετικό άθλημα. Στο τελος απογοητεύεται γιατί τελικά, πάλι ποδόσφαιρο βλέπει και μάλιστα μία ταχύτητα κάτω από εκείνο που έβλεπε όλο το χρόνο. Η ΕΡΤ για να μας κάνει να αδιαφορήσουμε πλήρως, ρίχνει Παπαδημητρίου και Άννα Καραμανλή στο στούντιο, έτσι για να μας κάνει να μισήσουμε το άθλημα μια και καλή! Ο πρώτος μπορεί να αναλύει ώρες το βάρος του να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης και να σε βάζει να σκέφτεσαι πως την επόμενη φορά που θα θέλει ο ανεύθυνος Χαριστέας να σου χαρίσει το Euro, θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι σε 4 χρόνια το βάρος της κούπας θα ειναι αβάσταχτο και δεν θα μπορέσει η ομάδα να αποδόσει εξαιτίας της φαεινής του ιδέας να βάζει γκολ. Η δεύτερη, μοιραία και νυσταγμένη όσο ποτέ, θα προτιμούσε να της φέρνουν την επιταγή απευθείας στο σπίτι χώρις να χρειάζεται να φοράει τα ξεβαμμένα της μπλουζάκια 2 η ώρα τη νύχτα. Η εκταφή του Μανώλη Μαυρομάτη επιβαρύνει την άσχημη κατάσταση και σε ρίχνει στα προφιτερόλ! Έκανα επίσης νέους φίλους στο Facebook, αλλά τους υπενθυμίζω πως η ομορφιά μου είναι προσωπικό δεδομένο!
Ο Αριστοτέλης αυτές τις μέρες με αυτά που βλέπει στην πλατεία, ξέχασε και αυτά που ήξερε. Πολύ γύμνια ρε αδερφάκι μου. Εγώ γυρνάω για να επιτύχουμε το αδύνατο: Ομοιομορφία και στο ροχαλητό. Impossible is nothing. Καλή τύχη στην Εθνική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: