Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Κρέμα νυκτός….


Κατά γενική ομολογία, οι Έλληνες βουλευτές μπαίνουν στην πολιτική για να προσφέρουν. Στην σεισμόπληκτη Ιταλία ο Σίλβιο κάνει κάτι επαναστατικότερο. Βάζει στην πολιτική γυναίκες για να προσφέρουν…τις υπηρεσίες τους.


Παρουσιάστριες κι εντυπωσιακές miss θα κοσμήσουν με την παρουσία τους την ευρωλίστα. Έξαλλη η γυναίκα του αλλά ενθουσιασμένοι οι εκλογείς σηκώνουν στα χέρια τους τη δημοτικότητα του και τον βάζουν σε πειρασμό να αντικαταστήσει τις διατάξεις περί ελευθερίας του Τύπου με άλλες για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων του, που είναι στην ουσία το ίδιο.


Δε χρειάζεται να κοκκινίζουμε από ντροπή. Κατά τον εορτασμό του Πάσχα στο Νταλίπη με όλη τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Θεσσαλονίκης, οι βουλευτές μας χαιρέτισαν κάνοντας αγγαρεία. Αντί να είναι ευγνώμονες που κανείς μας δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τα αυγά εναντίον τους, από σεβασμό περισσότερο στις βαφές Ανατολή…Οι πολιτικοί μας χαίρονται διπλά και κάνουν σαν μικρά σκατουλάκια όταν σπάνε ένα αυγό, γιατί συνήθως τα σπασμένα αυγά τα μαζεύουν από πάνω τους. Μόνο η Εύα φλέρταρε με τη ψήφο μας με αξιώσεις. Ορισμένοι δεν καταδέχτηκαν καν να περάσουν από το τραπέζι μας.


Ο Σίλβιο έχει καταλάβει ότι ανανέωση δεν γίνεται με νέα πρόσωπα…από το παρελθόν. Γίνεται με μάσκες ομορφιάς. Άλλωστε τα ήθη της πολιτικής στη χώρα του Δάντη χαρακτηρίζονται από όρους lifestyle: « Ενώ το Κοινοβούλιο εξαντλείται όλο και περισσότερο, για να νομιμοποιηθεί ένας Πρωθυπουργός τον βάζουν να συναντηθεί με τη Μις Ιτάλια, η οποία, συν τοις άλλοις, δεν εμφανίζεται ντυμένη όπως μια κανονική γυναίκα, αλλά σαν Μις Ιτάλια» γράφει ο Έκο. Και γιατί παρακαλώ είναι πιο επικίνδυνη η σαχλή εγχειρισμένη γκομενάρα από τον Πάπα που δηλώνει ότι η διάδοση των προφυλακτικών επιτείνει τη μάστιγα του AIDS; Η εκδίκηση της ξανθιάς παίρνει σάρκα και οστά στην Ευρωβουλή.


Η επιλογή τέτοιων γυναικών, που είναι άσχετες με το αντικείμενο, οφείλει να προβληματίσει. Η εξέλιξη δεν είναι τυχαία ούτε διεκδικεί την πατρότητα της ο Σίλβιο. Δεν είναι ότι δεν μας αρέσει για παράδειγμα ο Πάγκαλος επειδή δεν έχει στεφθεί Μις Ιτάλια, αλλά για άλλους λόγους. Αν νιώσει ανταγωνιστικά και καταλάβει ότι πρέπει να επισκεφτεί κάποιο ινστιτούτο αδυνατίσματος, η γκομενάρα θα έχει αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού χωρίς να έχει τέτοια πρόθεση. Αυτό που λέμε είναι ότι οι βουλευτές μας πρέπει να ξαναρχίσουν να σέβονται αυτό που κάνουν διότι παρατηρούνται σημάδια κούρασης και πέραν του πρωθυπουργού…


Η ομορφιά μπαίνοντας στην πολιτική απαξιώνεται. Ανοίγει πόρτες και κλείνει σπίτια. Σώζοντας τον κόσμο, θα συμπαρασύρει και την ημιθανή πολιτική. Η θυσία των miss, πρέπει ωστόσο να σταματήσει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αλληθωρίζουν με τα κάλλη τους. Αν φτάσει μέχρι εδώ ο κυκλώνας της ομορφιάς, θα σαρώσει την Πετρούλα. Εκτός αν το προβλέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: