Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Το χέρι του Εφραίμ!


Ο Μαραντόνα στον προημιτελικό του 1986 έβαλε το «χέρι του Θεού» και απέκλεισε τους Άγγλους, παίρνοντας εκδίκηση για τα Φόκλαντς τέσσερα χρόνια μετά την ήττα των Αργεντίνων. Ένας άλλος μικρός Θεός άπλωσε το δικό του και άρχισε να σουφρώνει λίμνες, ποτάμια, χώρες-ζώα-φυτά.
Ο Γέροντας Παΐσιος ήταν πράγματι- είναι πανθομολογούμενο- ένας άγιος άνθρωπος. Η έκδοση του ΓΕΣ ωστόσο το παράκανε. Ο Γέροντας με όσα φέρεται ότι έχει καταφέρει με τη θεία φώτιση, θα έκαναν το Χριστό να θέλει να κρυφτεί καλύτερα στον κήπο της Γεσθημανής για να μην τον βρουν αγανακτισμένοι πολίτες που θα ‘θελαν να τον πνίξουν για τα λιγοστά του θαύματα. Υπερφυσικές δυνάμεις, θαύματα με το κιλό, ιστορίες θρησκευτικής τρέλας, όλα ευγενική προσφορά του Παΐσιου. Τα χαρίσματά του; Τα αναφέρω όπως παρουσιάζονται στο βιβλίο:
Α) Άβρεκτος-σαν σερβιέτα. Έβρεχε και εκείνος αδιάβροχος.
Β) Ασύλληπτος από το φωτογραφικό φακό(ή απλά είχε τη φωτογένεια της Μαριλίζας έτσι όπως την είχε σχολιάσει ο Λαζόπουλος)
Γ) Αθέατος-σαν τον κόσμο του Χαρδαβέλλα.
Δ) Μετέωρος- σαν το βήμα του πελαργού.
Ε) Συνεννόηση με ετερόγλωσσους ενώ δεν γνώριζε γρι αγγλικά- γαλλικά- γερμανικά (βλέπε Ντένη με Μαρούσκα).
Στ) Ανάβλυζε από το κορμί του άγιο μύρο( βλέπε θαύμα Κοινούση).
Ακόμα σημειώνω για το παραμύθι ότι εξαφάνιζε όγκους για την πλάκα του, μια φορά έκοψε τα ναρκωτικά από ένα νεαρό προσφέροντας του απλώς…φουντούκια ή πατατάκια Τσακίρης(δεν θυμάμαι) ενώ ακόμα θεράπευε δαιμονισμένες-για αδερφές δεν λέει τίποτα.
Αν αυτά δεν σας εντυπωσίασαν επαρκώς για να πιστέψετε στο Θεό, ένα άλλο highlight του Γέροντα ήταν οι παράδοξες μεταβάσεις. Χανόταν από δω και από κει, αν τον έψαχνες δεν τον έβρισκες, αλλά αν τον είχες πραγματικά ανάγκη, εμφανιζόταν, έλεγε κάτι που σου άλλαζε τη ζωή και δεν τον ξανάβλεπες έκτοτε. Στον Υπεράνθρωπο αναφέρεται συχνά στα κηρύγματα του ο Ηγούμενος Εφραίμ, πρωταγωνιστής παράδοξων μεταβιβάσεων.
Ένα μεσημέρι λέει μια ιστορία σαν τις παραπάνω, ο Γέροντας λαχταρούσε να φάει ψάρι. Τότε είδε έναν αετό αλλά δεν έδωσε σημασία. Μετά από λίγο τον είδε να του πετάει ένα ψάρι. Αν ο αετός ήταν ο Καραμανλής ή ο Ψωμιάδης, δεν έχει ξεκαθαρίσει, αετοί και οι δυο, σύμφωνα με το Ζορό. Του Εφραίμ πάντως σίγουρα του πέταξαν φιλέτα. Ψάρι δεν τρώει.
Μετά από το σχέδιο σωτηρίας των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών, της καρέτα καρέτα, των κρι κρι, της μονάχους μονάχους, εκπονείται σχέδιο σε διεθνές επίπεδο και για τη σωτηρία του πρωθυπουργού. Ο Ηγούμενος Εφραίμ να βάλει το χέρι του. Να τον κρατικοποιήσουμε αδύνατο, να τον κοινωνικοποιήσουμε, εκ των ων ουκ άνευ. Λίγος Γέροντας Παΐσιος στην περίπτωση του, θα του ‘κανε καλό.

Υ.Γ: Θεέ μου, συγχώρεσε με, δεν ξέρω τι γράφω…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και εγώ περίμενα κανά κείμενο αποκλειστικά για μένα...Μα τι ψωνάρα!! Παρόλα αυτά, είναι πολύ καλό το κείμενο και τιμή μου που μου το αφιέρωσες, ειδικά την ημέρα της-υποτίθεται-γιορτής μου...